Adrian Năstase: „Conduita unor parlamentari a devenit penibilă, uneori chiar grobiană”

„Remarc cu tristeţe faptul că, în ultimii ani, dezbaterea se mută, adeseori, din parlament înapoi în stradă iar conduita unor parlamentari a devenit penibilă, uneori chiar grobiană”, a scris Năstase pe blogul său.

„Utilizarea unor expresii jignitoare, incapacitatea de a-l asculta pe cel care vorbeşte la tribună, utilizarea agresivă a telefoanelor mobile pentru a filma în incintă, tăvălitul pe jos, zbierete, agresarea fizica a unor parlamentari/miniştri în clădirea parlamentului au început să ducă la perderea respectului pentru parlament şi pentru parlamentari. Probabil că unii parlamentari încearcă să ofere circ dacă nu pot oferi soluţii.

Sigur, unii consideră că o anumită ţinută nu contează, că pot veni îmbrăcaţi oricum. Le sugerez să urmărească transmisiile din parlamentul britanic pentru a vedea cum sunt îmbrăcaţi parlamentarii acolo. Sau să asculte modul de adresare între aceştia, de la tribună.

Probabil că într-o societate în care infractorii îi agresează pe poliţişti pe stradă, în care violenţa domestică atinge cote tot mai înalte, în care elevii şi elevele se bat în parte este greu să vorbim despre o „Românie educată”.

Iar preţul pe care îl plătim (şi îl vom plăti şi mai scump) va fi incapacitatea de a adopta decizii şi legi bune, bazate pe dialog politic, responsabilitate şi profesionalism”, a mai scris Adrian Năstase pe blog.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro