Adrian Streinu-Cercel, anunț teribil pentru români, în plină pandemie de coronavirus: “La Matei Balș nu mai avem locuri disponibile!” Câți copii sunt internați în spitalul pe care îl manageriază

Managerul Institutului “Matei-Balș” din București, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că, în acest moment, în cadrul unității medicale pe care o conduce, nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii de coronavirus.

Anunțul lui Adrian Streinu-Cercel vine în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut din nou. În ultimele 24 de ore, 1.059 de persoane s-au infectat cu COVID-19. Totodată, medicul a dezvăluit și câți copii sunt internați în acest moment la Institutul “Matei-Balș” din București.

Din păcate noi nu avem la Balş locuri disponibile. Este o muncă titanică, nimeni nu a plecat în concediu pentru a salva cât mai multe vieţi. Sunt 18 copii internaţi la Balş cu COVID, însă nu au forme grave”, a spus Adrian Streinu-Cercel, potrivit libertatea.ro.

Laudă sistemul medical de sănătate din România

Chiar și în aceste condiții, managerul Institutului “Matei-Balș” spune că sistemul medical de sănătate a funcționat bine în România deoarece “noi nu avem mai multe decese. Avem 4.000 de decese, dar şi 100.000 de îmbolnăviri”.

În continuare, Adrian Streinu-Cercel a atras, încă o dată, atenția asupra importanței purtării măștilor de protecție. “Dacă lumea va înţelege că masca face diferenţa nu vom avea multe cazuri. În decurs de 12 zile de la o persoană infectată putem avea 40 de persoane infectate. Eu dau un singur sfat. Cei care vor să se protejeze trebuie să poarte mască”, a spus medicul.

Adrian Streinu-Cercel recomandă se ne vaccinăm antigripal

Managerul Institutului “Matei-Balș” le recomandă românilor să se vaccineze antigripal, mai…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info