Alegeri locale 2016 – Iași: Mihai Chirica (PSD) îl devansează pe Marius Bodea (PNL) și câștigă detașat/ Răsturnare de situație în cursa pentru Primăria Iașiului în 2020: Chirica „schimbă steagul” PSD cu cel liberal, Bodea demisionează din PNL și merge cu USR

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a câştigat fără probleme mandatul de primar la Iași după alegerile locale din 5 iunie 2016, după ce a exercitat această funcţie, în calitate de interimar din mai 2015,  imediat după arestarea fostului primar Gheorghe Nichita. Chirica a obţinut 46% din voturi, fiind urmat de contracandidatul său, Marius Bodea (PNL), cu 23% din voturi. În 2020, protagoniștii duelului electoral din 2016 își schimbă culoarea politică în cursa  pentru Primăria Iașiului, după o serie de „trădări”: Chirica trece cu arme și bagaje la PNL, pentru care speră să obțină un nou mandat de primar, iar Bodea, dezamăgit de „trădarea” liberalilor, pleacă la USR.

Candidatul PSD la funcţia de primar al Iaşiului spunea, în debutul campaniei din 2016, că se aşteaptă la un scor electoral care să asigure PSD majoritatea în consiliul local Iaşi și că nu exclude nicio discuție cu partidele intrate în cursa electorală.

Mihai Chirica a capitalizat electoral poziția de primar interimar al Iașiului

‘„Avem nevoie de o echipă puternică, nu anulăm niciun fel de discuţie cu nicio formaţiune politică care este dedicată pentru a munci alături de noi pentru ieşeni. Vom face tot ceea ce este posibil ca toate planurile oraşului nostru să le ducem la bun sfârşit’”, a spus Mihai Chirica la debutul campaniei electorale.

Numele lui Mihai Chirica este legat de unul dintre cele mai mari scandaluri ale Iaşiului ultimilor ani: cel al tăierii teilor, arbore-simbol al oraşului, de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. După ce a devenit primar interimar, Chirica a dispus…
Citeste continuarea articolului pe gandul.info