Alexandru Rafila: Certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun / Apel către populație: Dacă vreți să avem sărbători liniștite, discutați cu vârstnicii din familie să se vaccineze

Alexandru Rafila, propus de PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a declarat, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare, că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun.

Rafila a spus că un criteriu de introducere a certificatului verde ar putea fi, spre exemplu, creșterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunțe la certificatul verde atunci când se înregistrează descreșterea cazurilor.

„Acesta este un mecanism pe care toată lumea poate să îl înțeleagă. Nu e instrument opresiv, ci de protejare a sănătății publice și a sănătății individuale”, a subliniat Rafila.

Amintim că proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă este blocat la Camera Deputaților.

Alexandru Rafila a făcut și un apel către populație:

„Dacă vreți să avem sărbători liniștite, să ne protejăm vârstnicii sau persoanele vulnerabile din familie, să discutăm cu ei să îi convingem să se vaccineze.”

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro