Alexandru Rafila: „Probabil voi accepta postul de ministru al Sănătății, dacă mi se va propune”

Întrebat dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății, în contextul formării unui nou guvern PSD-PNL, profesorul Alexandru Rafila a spus că ar accepta acest mandat, dacă i se va propune. În completare deputatul a dezvăluit şi care vor fi priorităţile sale în postura de ministru.

Primul motiv pentru care Alexandru Rafila ar accepta funcția de ministru al Sănătăţii este faptul că a avut o atitudine „vocală” în legătură cu prestația de până acum a Ministerului Sănătății. Un alt motiv este abordarea echilibrată pe care o are în încercarea de a rezolva problemele apărute.

În context, printre prioritățile pe care le-ar avea în postura de ministru se numără reducerea numărului de îmbolnăviri de COVID și de decese, a precizat profesorul Alexandru Rafila la Digi24.

El spune că oamenii se prezintă prea târziu la medic și nu comunică faptul că s-au îmbolnăvit, din cauză că nu înțeleg gravitatea bolii. Rafila spune că oamenii trebuie să aibă acces încă de la medicul de familie la un pachet minim de investigații și de tratament, ceea ce ar reduce și presiunea pe spitale.

De asemenea, el a identificat și o serie de deficiente, cum ar fi faptul că România a fost în stare de alertă și în vară, când a fost o perioadă de acalmie în evoluția epidemiei de coronavirus, dar și acum, când sunt 500 de decese pe zi. Un alt subiect este achiziția testelor pentru școli, care ar fi putu fi cumpărate mai ieftin în vară.

„De ce nu am discutat despre certificatul verde din vară, odată cu restul UE”, a întrebat retoric Rafila, care a subliniat lentoarea cu care Executivul a administrat unele probleme legate de evoluția și limitarea pandemiei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro