Ambasadorul UE la Chișinău prezintă avantajele oferite de Europa față cele ale Rusiei

UE oferă granturi nerambursabile pentru dezvoltarea statului, în timp ce creditele vin întotdeauna cu anumite condiţii, informează duminică Agora.md.

În plus la asistenţă, a afirmat Michalko într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, UE oferă Chişinăului susţinere pentru reforme şi standarde care deschid Europa şi piaţa globală pentru produsele din Republica Moldova. „Deci, noi oferim, dacă doriţi, şi un software de calitate care, dacă este folosit, este sursă de modernizare a ţării la nivel de prima liga în ceea ce priveşte standardele globale’, a spus ambasadorul.

Peter Michalko a amintit că în exerciţiul bugetar pentru 2014-2020 Uniunea Europeana oferă Republicii Moldova, numai în programe bilaterale, între 610 şi 740 de milioane de euro sume nerambursabile. În plus, multe zeci de milioane vin prin programe regionale pentru Parteneriatul Estic, pentru ţările din regiunea dunăreană şi cea a Marii Negre. „Sume importante vin şi prin programe transfrontaliere cu România, care este sursă a multe…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro