Animalele, fericite că omul nu mai mușcă, fiind acum închis în cușcă

Peștișorii exotici au satisfacția că oamenii au ajuns să vadă cum este să te afli în situația micilor înotători colorați, să ajungi captiv într-un acvariu.

Ordonanțele militare i-au adus pe oameni să vadă lumea din perspectiva unui peștișor de acvariu: prin sticlă.

Asemenea peștișorilor de acvariu, care sunt priviți din exterior de tot felul de curioși, acum și oamenii au ajuns să fie urmăriți de polițiști, pentru a nu părăsi incintele.

Și animalele din grădinile zoologice sunt fericite că oameni pot simți pe propria piele ce înseamnă să-ți petreci viața în cușcă.

Urșii sunt însă invidioși în continuare pe unele ființe umane – care, după cum spunea marele poet, e rușine omenii să le spună lor oameni – care reușesc să hiberneze mai mult decât ei, în mod special în această perioadă de izolare, de exemplu președintele Klaus Iohannis.

Păsările călătoare se amuză însă pe baza șefului statului, conștiente find cât de mult i-ar fi plăcut și lui Iohannis să călătorească acum.

Întreaga natură este extaziată văzând cum un minuscul pericol precum noul coronavirus poate pune la respect ființa care se consideră superioară pe Terra.

Mama Natură (nu aceea care apărea prin emisiuni de televiziune și publicații tabloide) este extrem de fericită să vadă că până și cei care înarmau poluarea au rămas fără replică, marii constructori auto ajungând să-și astupe singuri gurile, cu măști produse chiar în fabricile lor.

Articolul integral este disponibil pe Academia Cațavencu.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro