Anul universitar 2020-2021 se va deschide cu amfiteatrele goale la ASE şi SNSPA. Cum se vor desfăşura cursurile în primul semestru

În pragul deschiderii şcolilor pentru elevii din mediul preuniversitar, şi studenţii aşteaptă cu nerăbdare informaţiile oficiale legate de forma în care vor relua studiile începând cu 1 octombrie.

Decizia nu afectează doar modul în care se desfăşoară cursurile, fizic sau online, ci are implicaţii profunde în viaţa studenţilor care, deseori, încep în luna septembrie goana după chirii şi locuri de muncă în oraşul unde studiază. 

În timp ce unele instituţii nu au adoptat încă o poziţie clară faţă de controversatul subiect al întoarcerii pe băncile facultăţii, Academia de Studii Economice din Bucureşti a anunţat joi că primul semestru al anului universitar 2020-2021 va avea loc exclusiv online.

„Senatul ASE, reunit în Şedinţă extraordinară în data de 9 septembrie a.c., în urma unei largi dezbateri la care au participat membrii acestui for, a decis, cu votul unanim al celor 78 de membri prezenţi (83% din totalul membrilor), ca activităţile didactice de predare şi seminarizare aferente programelor de studii universitare de licenţă, masterat, doctorat, programelor postuniversitare şi de dezvoltare profesională continuă să se desfăşoare în format EXCLUSIV ONLINE în semestrul I al anului universitar 2020-2021”, este mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a Academiei de Studii Economice din Bucureşti. Textul complet al Deciziei poate fi consultat AICI.

Vestea i-a bulversat pe unii dintre studenţi, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decizia luată. „Superb. Cei de generală şi gradiniţă merg fizic şi noi nu”, „o astfel de decizie…
Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro