ASF amendează pentru a treia oară Euroins

Instituția intenționează să plaseze asigurătorul, al patrulea jucător în clasamentul general al industriei, în administrare temporară pe termen limitat, iar Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va fi desemnat administrator temporar.

Amenda aplicată este una dintre cele mai mari din istoria ASF. Cea mai dură amendă a fost aplicată de ASF în aprilie 2017 pentru NN Pensii, de 750.000 lei.

„ASF menționează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situației financiare a unei societăți.

Autoritatea respinge orice speculație care se poate face în această privință în cazul Euroins. ASF subliniază faptul că Euroins îndeplinește indicatorii de prudențialitate, atât în ceea ce privește cerințele minime de capital (MCR – Minimum Capital Requirement), cât și în ceea ce privește cerințele de capital de solvabilitate (SCR – Solvency Capital Requirement)”, mai comunică instituția.

Asigurătorul, controlat de grupul bulgar…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro