Atac informatic în Franța. Rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus, furate de hackeri

Hackerii au furat rezultatele a 1,4 milioane de teste de coronavirus. Acest atac informatic a vizat serviciul de sănătate publică din regiunea pariziană.

Sistemul spitalelor universitare pariziene AP-HP este unul din cele mai mari din lume. În urma furtului a fost depusă o plângere penală la procuratura publică, informează agenţia germană de presă dpa.

Atacul a afectat un spaţiu de stocare a datelor de laborator în vederea transferării lor către companii de asigurări şi autorităţile sanitare pentru urmărirea contactelor.

Se pare că datele care au fost furate aparțin unor persoane din regiunea pariziană care s-au testat de coronavirus în cursul verii şi cuprind nume, numere de asigurări de sănătate şi evident rezultatul testelor.

În urma unei verificări, anchetatorii au descoperit o vulnerabilitate în sistemul de stocare a datelor, dar cercetările privind originea şi împrejurările atacului informatic continuă.

Serviciul de sănătate publică a prezentat scuze celor afectaţi de acţiunea hackerilor, precizând că victimele vor fi informate individual.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info