Avionul condamnaţilor există şi a aterizat vineri în România. O aeronavă plină cu criminali, tâlhari şi violatori români repatriaţi din Italia a ajuns în ţară

 Aeronava a aterizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, iar infractorii, toţi români, au fost aduşi în ţară pentru continuarea executării pedepsei în închisorile de aici. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), deţinuţii au vârste cuprinse între 24 şi 59 de ani şi au de ispăşit pedepse cu închisoarea între 3 ani şi pe viaţă.
Aceştia au fost condamnaţi în Italia pentru furt calificat, viol, omor, tâlhărie, trafic de persoane, proxenetism, act sexual cu un minor, evadare, ultraj, ameninţare sau infracţiuni rutiere.
Nu este primul avion cu deţinuţi români din Italia trimişi înapoi în ţară de autorităţile de la Roma. În urmă cu 5 luni. o altă aeronovă a adus 13 infractori, care au fost distribuiţi între timp în închisorile din ţară. Atunci, vicepremierul italian Matteo Salvini a postat pe Facebook un articol publicat în cotidianul „Il Giornale”, însoţit de următorul comentariu:
„Un zbor Roma-Bucuresti duce 13…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro