Bayer a acceptat un acord de până la 10,9 miliarde de dolari în SUA pentru închiderea proceselor în care grupul este acuzat că erbicidul Roundup poate duce la cancer

Grupul german Bayer a aceptat miercuri un acord în afara instanţelor în valoare de până la 10,9 miliarde de dolari pentru închiderea proceselor din Statele Unite în care este acuzat că erbicidul Roundup poate duce la cancer, rezolvând un litigiu care i-a afectat preţul acţiunilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

După mai mult de un an de discuţii, Bayer a ajuns la o înţelegere cu aproximativ 75% dintre reclamanţii actuali, care implică circa 125.000 de pretenţii financiare înregistrate şi neînregistrate, a anunţat miercuri grupul.

Cazurile închise reprezintă aproximativ 95% din procesele care urmau să fie judecate.

”Acordul referitor la Roundup este acţiunea corectă la momentul potrivit pentru Bayer, care pune capăt unei lungi perioade de incertitudini”, a declarat directorul general al Bayer, Werner Baumann.

Compania adăugat că va efectua o plată de 8,8-9,6 miliarde de dolari pentru a închide litigiul actual legat de Roundup, inclusiv o sumă anticipată pentru acoperirea pretenţiilor financiare nerezolvate, şi 1,25 de miliarde de dolari pentru susţinerea unui acord colectiv separat legat de posibile litigii viitoare.

Citește și Acţiunile Bayer au scăzut la minimul ultimilor şapte ani în urma despăgubirilor de 2 miliarde de dolari obţinute în instanţă de un cuplu din SUA


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro