Bulgaria acuză doi diplomați ruși de spionaj și îi expulzează

”Doi diplomați ruși au fost declarați persona non grata, după ce am primit o scrisoare de la procurorul șef”, a declarat Genchovska reporterilor.
Procurorii l-au acuzat miercuri pe un diplomat rus de spionaj și au declarat că un general de rezervă bulgar este anchetat pentru că i-a transmis diplomatului rus informații considerate secrete de stat. Procurorii nu au oferit detalii despre momentul evenimentelor.

În urma invaziei ruse a Ucrainei, Bulgaria și-a intensificat anchetele legate de securitatea națională, iar autoritățile evaluează dacă mai mulți diplomați ruși și-au încălcat statutul, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului, scrie Reuters.

Ministerul de Externe a înmânat o a doua notă unui reprezentant al ambasadei Rusiei la Sofia, pentru a protesta împotriva unei publicații recente văzute ca ofensatoare pentru Bulgaria și aliații săi occidentali pe rețelele de socializare.

Într-o postare pe Facebook din 28 februarie, ambasada a spus că o serie de site-uri web guvernamentale ruse au fost blocate sau au fost afișate incorect în Bulgaria, din cauza ”agresiunii informaționale a Washingtonului și a slujitorilor săi euro-atlantici”.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro