„Cadou” din Rusia pentru Navalnîi: conturile blocate și apartamentul pus sub sechestru

Informația vine la o zi după ce Navalnîi fusese externat din spitalul german Charité, unde s-a trezit din comă și unde a început procesul de recuperare.

Decizia de „înghețare” a bunurilor deținute de opozantul rus a fost luată de un tribunal din Moscova luna trecută, însă anturajul politicianul a ales să o dezvăluie abia acum.

„Au pus sechestru pe bunurile unui om care se afla în comă (…) Asta înseamnă că apartamentul său din capitala rusă nu poate fi vândut, donat sau închiriat”, a menționat purtătoarea de cuvânt.

Instanța de judecată a dat, astfel, câștig de cauză unei companii de catering deținută de omul de afaceri Evgheni Prigozin, supranumit în mediile de la Moscova „bucătarul lui Putin”.

„Bucătarul” lui Putin l-a dat în judecată pe Navalnîi

Prigozin a intentat proces după ce Fundația Anti-Corupție condusă de Aleksei Navalnîi a pus la îndoială calitatea produselor alimentare ale omului de afaceri, ca urmare a unor multiple cazuri de toxiinfecție alimentară semnalate în școlile din capitala rusă în anul 2018.

Între timp, medicii îi dau lui Navalnîi șanse mari de recuperare totală iar purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus că opozantul este „liber să se întoarcă la Moscova” în orice moment.

Reîntoarcerea în Rusia a fost, de altfel, anunțată și de anturajul lui politicianului.

„Nu am luat în considerare alte opțiuni”, a spus purtătoarea sa de cuvânt, adăugând că Navalnîi va rămâne, momentan, în Germania, pentru continuarea tratamentului.

Actualitate

24 Sep, 23:44


Citeste continuarea articolului pe antena3.ro