Cadrele medicale care intră în contact cu pacienţi cu Covid-19 nu au primit încă stimulentele. Nelu Tătaru: Nu am primit lista de la niciun spital

„N-am primit de la niciun spital. Aşteptăm să se facă nominalizarea. Încă sunt discuţii la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care să putem plăti, bonifica, aceşti oameni care au lucrat. Mai rămâne să ştim şi care sunt aceşti oameni. N-avem la nivel central de unde să ştim”, a explicat Tătaru în cadrul unui interviu acordat Europa FM
Întrebat dacă nu îl deranjează această întârziere a managerilor de spitale de a prezenta lista din luna martie a celor care au tratat pacienţi cu coronavirus, ministrul a răspuns: „Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonării de către Ministerul Sănătăţii a spitalelor din administraţiile publice locale arată faptul că ne sâcâie, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră, fiindcă trebuie făcută ordine şi la nivelul spitalelor. Cât vom avea management pus pe alte criterii decât cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situaţii”.
Nelu Tătaru a precizat că a primit sesizări privind întârzierea plăţilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea acest drept.
Stimulentele au fost promise de de preşedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie cînd mai multe cadre medicale ameninţau cu demisia reclamând în principal lipsa echipamentelor de protecţie.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro