Câinii blocați între râurile de lavă din La Palma au dispărut în mod misterios. Mesaj ironic pentru autorități

Patrupedele au rămas blocate pe insula afectată de erupția vulcanului Cumbre Vieja. Proprietarii acestra au fugit din calea lavei și au lăsat în urmă tot ce aveau, inclusiv animalele de companie.

Ele au fost hrănite timp de mai multe săptămâni cu ajutorul dronelor. De asemenea, se pregătea o misiune de recuperare a acestora.

Câinii urmau să fie scoși din zonele afectate cu ajutorul unei drone de mari dimensiuni, la care era conectată o plasă ”mare și rigidă”. Compania Aerocameras primise undă verde de la autorități pentru demararea acestei acțiuni, scrie El Mundo.

Totuși, în dimineața zilei de vineri, una dintre dronele companiei a survolat insula. S-a constatat, cu mare uimire, că patrupedele au dispărut.

”După ce am efectuat misiuni de recunoaştere care au acoperit întreg perimetrul de securitate în care ar fi trebuit să se afle câinii, putem spune că dronele noastre nu au detectat nicio urmă a acestor animale,” a transmis Aerocameras pe Twitter.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini de pe insulă. În locul câinilor a rămas o prelată mare, albă, pe care este scris un mesaj ironic: ”curaj, La Palma. Câinii sunt bine!”

Mesajul este semnat de ”Team A”, făcând referire la un serial american de televiziune din anii ’80. Atât pe rețelele de socializare, cât și în presă, cazul este intens discutat, iar oamenii s-au împărțit în două tabere. Unii au lăudat acțiunea grupului care aluat animalele, în timp ce alții s-au arătat îngrijorați de soarta acestora și le-au plâns de milă proprietarilor, care nu au niciun indiciu cu privire la locația câinilor.

Erupția vulcanului pe de insula spaniolă a început la data de 19 septembrie și nu s-a incheiat nici până în prezent. Nu au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt însemnate, cu 886 de hectare acoperite de lavă şi distrugerea a aproximativ 2.122 de clădiri, inclusiv sute de case.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro