Campania electorală britanică: Jeremy Corbyn promite internet gratuit prin naţionalizarea companiei de telecomunicații BT / Boris Johnson: E un „plan comunist nebunesc”

Liderul laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn, a promis vineri că dacă va ajunge la guvernare în urma alegerilor anticipate din 12 decembrie va naţionaliza compania de telecomunicaţii BT pentru a oferi astfel internet gratuit întregii Marii Britanii, idee descrisă de premierul conservator Boris Johnson drept un „plan comunist nebunesc”, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

În plus faţă de naţionalizarea grupului BT, Corbyn a vorbit despre o reorganizare a întregii infrastructuri de telecomunicaţii a ţării şi de o creştere a taxelor percepute companiilor din sectorul înaltelor tehnologii.

„Un guvern laburist va face internetul gratuit pentru toată lumea. Aceasta este infrastructura esenţială pentru secolul XXI. Cred că este prea importantă pentru a fi lăsată corporaţiilor (…) Vom taxa corect corporaţiile – Facebook şi Google – pentru a acoperi cheltuielile curente”, a spus într-un discurs Corbyn, al cărui partid este în ultimul sondaj mult în urma celui conservator, cu 30% din intenţiile de vot,…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro