Casa Albă: SUA nu au vreo intenție de război cu Rusia, nu avem de ce să ne schimbăm nivelul alertei/ Avem un NATO foarte unit

Jen Psaki, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, a declarat luni noapte (22:30, ora României), că nimeni din SUA nu are vreo intenție de război cu Rusia, iar americanii nu au motiv să își schimbe nivelul de alertă.

Casa Albă a mai transmis că în prezent NATO este foarte unit și a amintit că mai multe state și-au schimbat deciziile istorice de a nu trimite arme în timpul conflictelor.

  • Nimeni din SUA nu are vreo intenție de război cu Rusia. Această retorică este greșită și trebuie evitată, nu avem niciun motiv să ne schimbă nivelul stării de alertă. Și în cazul altor ani când am avut neînțelegeri, SUA și Rusia au fost de acord că folosirea armelor nucleare ar avea un efect devastator. Președintele întotdeauna a susținut ca țările să respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB, dar dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, a fost un mare acord între aliații europeni pentru a oferi asistență suplimentară pentru Ucraina. Germania, în mod istoric, nu trimitea arme, Suedia la fel. S-a schimbat și acest lucru. Finlanda a schimbat cursul. Avem un NATO foarte unit.

Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro