CCR a hotărât DATA la care va fi tranșat scandalul dintre Guvern sau Parlament

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 20:08

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

Ulterior, după ce părţile îşi vor exprima punctul de vedere, Curtea Constituţională va stabili termenul pentru dezbaterea pe fond a sesizării, mai arată reprezentanții Curții. 

Premierul speră, astfel, ca judecătorii constituționali să îi dea dreptate în scandalul moțiunii de cenzură

În sesizarea depusă la CCR, premierul reclamă  moțiunea de cenzură nu respectă limitele Constituției. m Mai exact, spune șeful Executivului  semnăturile au fost strânse fără  fie respectată  legea în vigoare și  moțiunea nu a fost transmisă în aceeași zi în care a fost depusă. Florin Cîțu reclamă, de asemenea,  și faptul  președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban a avut „un comportament neconstituțional și neloial”.

Sesizarea la CCR nu are însă nicun efect asupra moțiunii de cenzură. În situația în care va fi votată, Parlamentul întocmește o hotărâre în care ia act de demiterea Guvernului. În cazul în care CCR constată că adoptarea moțiunii de cenzură este neconstituțională, Guvernul este repus în funcție. 

Liberalii au făcut deja scut în jurul lui Florin Cîțu. Liderii PNL cer ca toți membrii de partid să își arate public susținerea pentru premier. O discuție a avut loc în ședința conducerii PNL.

ROBERT SIGHIARTĂU: „Este datoria noastră să apărăm cu toate forțele Guvernul”.

FLORIN CÎȚU: „Va trebui să luăm o decizie despre restul membrilor Guvernului: prefecți, subprefecți, nu vom lua decizia astăzi. (…) Actul de guvernare e cel mai important. Dacă vor începe să obstrucționeze actul, trebuie să ne gândim ce facem”.

GHEORGHE FLUTUR: „Ce e cel mai rău e că alții din alte partide ne fac la noi în casă cărțile, cine trebuie să fie președinte sau premier”.

ROBERT SIGHIARTĂU: „De câteva zile bune suntem sub asediu. Lideri naționali, locali, să ieșiți și să apărați PNL, pe Facebook, în publicațiile locale, la TV! Nu e posibil ca doar câțiva oameni la nivel național să apere. Trebuie spus că PNL este în spatele lui Florin Cîțu. Va guverna”.

VIRGIL POPESCU: „Fiecare președinte de organizație să își îndemne parlamentarii să pună un mesaj „nu participăm la mascaradă”.

Discuțiile s-au transpus într-o rezoluție votată de 51 dintre membrii PNL. Document pe care se regăsește și numele lui Ludovic Orban, deși acesta nu a participat la ședință.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net