Ce eficiență are, în realitate, vaccinul AstraZeneca. Anunțul făcut de compania farmaceutică

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva COVID-19, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții companiei farmaceutice.

În cursul zilei de luni, oficialii AstraZeneca au susținut că vaccinul lor are o eficiență de 79% în fața COVID-19. Joi, însă, au anunțat că eficiența este de 76% împotriva coronavirusului, după cea mai recentă analiză.

În primă fază, Agenția Americană de Sănătate nu a fost sigură de primele date despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, motiv pentru care compania și-a luat angajamentul să furnizeze noi date despre studiile clinice ale vaccinului pe care l-a dezvoltat.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca ar urma să fie aprobat în SUA în aprilie-mai.

OMS recomandă utilizarea cu încredere a serului de la AstraZeneca. Ce eficiență are vaccinul

Vaccinul AstraZenenca este sigur și eficient, potrivit Agenției Europene a Medicamentului. În concluzie, forul medical a ajuns la concluzia că serul AstraZeneca nu este asociat cu un risc crescut al trombozelor.

Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, a afirmat că efectele adverse vor fi în continuare studiate și că vor fi investigate de asemenea cazurile rare de tromboze.

Inclusiv Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat, în continuare, utilizarea vaccinului dezvoltat de compania AstraZeneca, deși mai multe țări din Europa au suspendat administrarea serului, din motive de precauție.

Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza. Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS.

Purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) anunță, cu fermitate, că nu există, în clipa de față, nicio indicație de a nu utiliza vaccinul anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca.

Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a mai adăgat Margaret Harris.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info