Ce le-a cerut Raed Arafat firmelor de pază de la metrou, după haosul provocat luni, de defectarea unei șine. “Oamenii pot să se supere, dar asta e soluția!”

O șină defectă, între staţiile Mihai Bravu şi Dristor 1, a dat circulația metroului peste cap și a produs aglomerație pe peroane și în trenuri. Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că nu a văzut imaginile, dar a ținut să sublinieze faptul că firmele de pază trebuie să intervină prompt când au loc astfel de evenimente și să oprească oamenii să mai intre în stații.

Incindentul a avut loc luni, după ora 17:00, și a provocat un adevărat haos la metrou, în plină pandemie de coronavirus, când distanțarea socială este cea mai importantă. S-a reorganizat circulaţia trenurilor în sistem pendulă pe tronsoane și, astfel, s-a produs aglomerație mare atât pe peroane, cât și în vagoane.

Nu am văzut imaginile de la metrou, însă noi am luat niște măsuri pentru reducerea impactului pe metrou și transport în comun. Dacă s-a întâmplat undeva ceva, incidentul va trebui analizat, să vedem care e motivul. Firmele de pază trebuie să oprească oamenii să intre în momentul în care există o defecțiune. Dacă avem instantaneu, oamenilor trebuie să li se spună instantaneu să nu mai intre. Este o problemă de gestionare a mulțimii. Soluția era să-i oprim în aer liber, nu să îi lăsăm să intre. Oamenii pot să se supere, dar în astfel de situații, în loc să aștepte în interior și să se infecteze fiind unii lângă ceilalți, mai bine rămân afară. Nu ajung mai repede dacă se împing să intre înăuntru”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, mesaj pentru firmele de pază de la metrou. Ce comunicat a dat Metrorex

Metrorex informează că astăzi, 23.11.2020, circulaţia trenurilor pe Magistralele 1 şi 3 se desfăşoară cu dificultate în urma defectării unei şine între staţiile de metrou Mihai Bravu şi Dristor 1. Pentru fluidizarea traficului şi continuarea călătoriilor, circulaţia a fost reorganizată pe firul 2 între staţiile Mihai Bravu şi Nicolae Grigorescu 1, intervalul de succedare fiind de circa 8 minute. Precizăm că în staţii se fac anunţuri cu privire la reorganizarea circulaţiei. De asemenea, menţionăm că siguranţa călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment”, se arata într-un comunicat al Metrorex, citat de Agerpres.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info