Ce măsuri iau SUA pentru a convinge cetățenii să se imunizeze anti-COVID după ce rata vaccinării a scăzut

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, media zilnică este de doar peste 1 milion de doze de vaccin Covid-19 administrate. Spre comparație, în aprilie, media era undeva la 3,3 milioane de doze administrate pe zi.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat vineri că cea mai bună modalitate pentru țară de a evita continuarea crizei sanitare și a celei economice este de a vaccina cât mai mult din populație.

„Nu s-a terminat până nu s-a terminat – și încă nu s-a terminat”, a spus Fauci la un eveniment găzduit de US Health and Human Services, într-un mesaj adresat persoanelor care s-au relaxat după ce numărul de îmbolnăviri zilnice și de decese a scăzut în ultima lună.

Delăsarea, a spus expertul, ar putea duce la „o altă creștere a cazurilor – în special cu variantele noi apărute – care ne-ar putea întoarce la momentul în care trebuia să închidem lucrurile”, notează CNN.

Comunitățile și regiunile cu rate scăzute de vaccinare riscă să fie în prima linie pentru apariția de noi focare, au spus experții, și ar putea prezenta riscuri nu numai pentru adulții nevaccinați, ci și pentru copiii care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare sau doar au devenit eligibili de puțin timp de când vaccinul Pfizer a fost autorizat pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Și pentru că virusul suferă mutații, „îmi fac griji că nu doar persoanele (nevaccinate) continuă să fie vulnerabile la infecții, dar și de gravitatea acestor infecții având în vedere noile variante”, a declarat sâmbătă dr. Abdul El-Sayed, un colaborator CNN, epidemiolog și fost comisar pentru sănătate în Detroit.

O analiză recentă a CNN asupra datelor CDC a constatat că SUA este pe cale de a nu atinge obiectivul administrației Biden de a obține 70% din adulții țării imunizați cu cel puțin o doză până pe 4 iulie.

Aproximativ 63,2% dintre adulții din SUA au avut cel puțin o doză până de vineri dimineață, potrivit CDC. Dacă țara ar menține ritmul actual, SUA nu ar atinge obiectivul de 70% până în a doua parte a lunii iulie.

Douăsprezece state au îndeplinit deja obiectivul stabilit de Biden: California, Connecticut, Hawaii, Massachusetts, Maryland, Maine, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, Pennsylvania, Rhode Island și Vermont.

Pe măsură ce țara face presiuni pentru mai multe vaccinări, tot mai multe dovezi arată că programele de vaccinare în masă au contribuit la reducerea infecțiilor zilnice și a deceselor.

SUA au înregistrat în medie aproximativ 14.300 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână, în scădere de la aproximativ 71.300 zilnic la mijlocul lunii aprilie, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aceasta este, de asemenea, cu mult sub media de vârf a țării, peste 250.000 zilnic atinsă la începutul lunii ianuarie, potrivit Johns Hopkins.

Aproape 170 de milioane de persoane din SUA – puțin peste jumătate din populația totală a țării – au primit cel puțin o doză de vaccin, iar aproximativ 137,5 milioane de persoane – 41,4% din populație – sunt complet vaccinate, potrivit CDC .

Cum sunt stimulați americanii să se vaccineze

O multitudine de state și companii au sperat să crească dorința de vaccinare, în ultima lună, prin oferirea de premii și stimulente pentru americani.

Cel mai recent este Hawaii, care oferă o varietate de premii, inclusiv pachete de vacanță, pentru a ajuta la atingerea țintelor de vaccinare cât mai curând posibil.

„Ultimele 15 sau 16 luni au fost o perioadă foarte dificilă pentru sectorul nostru turistic”, a declarat președintele și CEO-ul Hawaiian Airlines, Peter Ingram.

Hawaii, care a menținut unele dintre cele mai dificile restricții de călătorie pe tot parcursul pandemiei, începe să slăbească restricțiile privind călătoriile aeriene, renunțând la testele și cerințele de carantină pentru persoanele care zboară între insulele din Hawaii din 15 iunie. Toate restricțiile epidemiologice vor fi ridicate odată ce rata de vaccinare ajunge la 70%, a anunțat statul american.

În Kentucky, guvernatorul Andy Beshear a anunțat noul stimulent al statului pentru vaccinul Covid-19, care va oferi adulților vaccinați „șansa la un premiu de un milion de dolari”, a spus el.

„În următoarele săptămâni, trei oameni vaccinați, cu vârsta de 18 ani sau mai mult, vor deveni milionari”, a declarat Beshear vineri, adăugând că 15 locuituri ai statului, cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor câștiga burse complete la un colegiu public de stat, la o universitate sau la o școală tehnică sau comercială.

Peste 2 milioane de persoane din Kentucky au fost deja vaccinați, dar Beshear anticipează „o creștere semnificativă” după anunțul de vineri, a spus el.

În Colorado, guvernatorul Jared Polis i-a prezentat lui Sally Sliger un cec de în valoare de 1 milion de dolari după ce a câștigat prima ediție din campania statului intitulată „Comeback Cash”.

„Șansele ca eu și familia mea să primim un milion de dolari peste noapte păreau imposibil de mici”, a spus Sliger, încurajând pe toată lumea să se vaccineze pentru că astfel vor fi iar liberi.

Importanța protejării copiilor

În timp ce vaccinurile continuă să intre în brațele adolescenților și adulților eligibili, oficialii din domeniul sănătății rămân îngrijorați de siguranța copiilor. Doar cei cu vârste de 12 ani și peste sunt eligibili în prezent pentru a primi un vaccin Covid-19 în SUA – iar copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au devenit eligibili abia luna trecută.

Ratele de spitalizare pentru adolescenți au crescut în aprilie, după ce au scăzut din ianuarie până la jumătatea lunii martie, potrivit datelor CDC.

Creșterea ar putea fi legată de variante mai transmisibile de coronavirus, de un număr mare de copii care se întorc la școală și de alte activități în interior și de modificări ale regulilor privind distanțarea fizică, purtarea măștii și alte comportamente de prevenire, au scris cercetătorii.

CDC spune că persoanele vaccinate ar putea să nu mai poarte măști în majoritatea cazurilor, dar persoanele nevaccinate ar trebui să le folosească în continuare.

Comitetul consultativ al FDA pentru vaccinuri și produse biologice conexe (VRBPAC)se va întruni pe 10 iunie pentru a discuta despre posibilitatea ca vaccinurilor să fie folosite și sub grupa de 12 ani.

Atât Moderna, cât și Pfizer efectuează teste pentru vaccinurile lor la copii cu vârsta de cel puțin 11 ani.

Citeşte şi:

Cum a fost prins şi acuzat de crimă Vasile Lavric, după ce patru femei au dispărut fără urmă din curtea bărbatului din Rădăuţi

Primită cu pâine și sare la maratonul vaccinării dintr-un sat vasluian, Ioana Mihăilă îl laudă pe primarul PSD: „A reușit să mobilizeze cetățenii”

Vladimir Putin afirmă că SUA fac greșelile pe care le-a făcut URSS înainte de prăbușire

Cântecul care a înfuriat-pe pe Elena Ceaușescu. „Nicule, tu vezi ce zice ăsta?!” Ce a pățit atunci un celebru artist

PARTENERI – GSP.RO

Cântecul care a înfuriat-pe pe Elena Ceaușescu. „Nicule, tu vezi ce zice ăsta?!” Ce a pățit atunci un celebru artist


BREAKING: De ce a fost ȚINTA infractorilor Ioan Crişan, de fapt. S-a aflat adevărul: pe cine a denunțat

Playtech.ro

BREAKING: De ce a fost ȚINTA infractorilor Ioan Crişan, de fapt. S-a aflat adevărul: pe cine a denunțat


Un Opel Astra a luat foc în mers şi a rămas fără frâne pe autostrada A1. Șoferul și o fată de 17 ani au sărit din mașină

Observatornews.ro

Un Opel Astra a luat foc în mers şi a rămas fără frâne pe autostrada A1. Șoferul și o fată de 17 ani au sărit din mașină


Horoscop 5 iunie 2021. Balanțele ar fi bine să înmoaie tonul, să dea dovadă de mai multă diplomație

HOROSCOP

Horoscop 5 iunie 2021. Balanțele ar fi bine să înmoaie tonul, să dea dovadă de mai multă diplomație


S-au iubit până la moarte. Doi tineri au fost găsți fără suflare, îmbrățișați, după o săptămână de căutări. De ce au decedat

Știrileprotv.ro

S-au iubit până la moarte. Doi tineri au fost găsți fără suflare, îmbrățișați, după o săptămână de căutări. De ce au decedat


Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR

Telekomsport

Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR


Reduceri de până la 1.000 de lei în noul Huawei Online Store (PUBLICITATE)

PUBLICITATE

Reduceri de până la 1.000 de lei în noul Huawei Online Store (PUBLICITATE)

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro