Ce spune proaspăta mămică, supravieţuitoarea accidentului cu 7 morţi din Iaşi, despre tragedie: M-am născut a doua oară

Tânăra are 24 de ani, iar marţi, 1 februarie, a adus pe lume primul său copil. Femeia locuieşte în Fărcăşeni, comuna Strunga, de unde fusese preluată de ambulanţa care urma să o transporte la spitalul din Iaşi.

„Eram panicată, speriată. M-am născut a doua oară”, spune femeia, care a scăpat ca prin minune după ce ambulanţa în care se afla a fost izbită de un TIR.

Tragedia a fost evitată la milimetru de şoferul ambulanţei care a tras rapid de volan. În acele clipe de groază, Maria nu şi-a dat seama cât de aproape a fost de moarte. Însă Cristi, soţul ei, a văzut carnagiul cu ochii lui, atunci când a ajuns la locul accidentului, potrivit unui reportaj realizat de Observatornews.ro.

„Am fugit sus, la nevastă-mea, că era în ambulanţă. A fost un şoc. Suntem… încă nici nu realizăm… Foarte norocoşi, n-avem cuvinte”, spune soţul femeii.
Lovită la spate, în travaliu, speriată şi în stare de şoc, tânăra mamă a ajuns la spital. Câteva ore mai târziu a adus pe lume un baiţel de 2700 de grame. Naşterea a avut loc la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi.
Dar n-a putut să-şi ţină în braţe copilul: femeia are COVID, aşa că Albert-Nicolas a fost luat de lângă ea.
„Momentan este negativ, este un copil care prezintă un prognostic foarte bun”, spune managerul de la maternitate.
„L-am văzut un pic aseară, prin geam. Sunt foarte bucuroasă, mi l-am dorit foarte mult”, spune tânăra mămică. Fericirea e umbrită de durerea în mijlocul căreia a venit noua viaţă pe lume.
Doliu în famiiile victimelor care şi-au pierdut viaţa în accident
Cei şase prieteni care au pierit împreună au ajuns azi, acasă, în sicriu. Patru dintre ei locuiau pe aceeaşi uliţă. Drumul până la biserică le-a fost pavat cu lumânări. Tot satul îi plânge, îndurerat şi revoltat.
Doliu şi în familia lui Andrei Radu, şoferul care conducea TIR-ul şi a pierdut controlul volanului. Bărbatul avea doar 30 de ani, era singur la părinţi şi urma să se căsătorească. Acesta va fi condus pe ultimul drum sâmbătă.
Ancheta poliţiei continuă.

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro