Cea mai veche biserică ortodoxă clujeană a oferit zilnic, în perioada pandemiei, masa de prânz pentru vârstnici bolnavi din toate cartierele orașului, indiferent de confesiunea lor religioasă

Parohia „Sfânta Treime” Cluj-Napoca, considerată cea mai veche biserică ordodoxă din Cluj (construită din 1795), a oferit zilnic, în intervalul 15 martie – 15 mai, o masă de prânz pentru toți vârstnicii bolnavi din cartierele clujene, indiferent de confesiune religioasă.

Masa de prânz gratuită a fost acordată prin intermediul Cantinei sociale „Sfântul Ioan cel Milostiv”, din cadrul Parohiei.

Numărul total de porții oferite în intervalul celor doua luni a fost de 1.800, iar valoare totală suportată de parohie din donații se ridică la  27.000 lei.

„Am avut bucuria de a fi ajutați cu generozitate de Fundația Transilvania Leaders și companiile DARIAN DRS, ICPIAF, Macromex, La Casa, Pyrostop Total Security, Asociația tineri pentru tineri, Grădinița Magic Land One, familia Vuscan, familia Ilutiu, dar și alti credincioși din comunitatea noastră parohiala. Multumim cu recunoștință tuturor susținătorilor și voluntarilor care s- au implicat și s- au ostenit pentru a aduce o raza de lumina in viața semenilor”, au transmis reprezentanții parohiei prin intermediul paginii de facebook.

Proiectele sociale ale Parohiei „Sfânta Treime” Cluj-Napoca – cantina și casa de oaspeți – includ importante acțiuni de caritate, conferințe dedicate tinerilor, sprijn pentru copii din familii defavorizate etc. si nu se vor opri o dată cu trecerea pandemiei de Coronavirus, au mai anunțat reprezentanții bisericii.

Sursa Foto: Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” Cluj-Napoca

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro