Cel mai amplu studiu din lume privind transmiterea COVID-19, pe mai mult de jumătate de milion de oameni: copiii sunt transmițători cheie ai virusului, mai ales în gospodării

Un studiu efectuat pe mai mult de jumătate de milion de persoane din India care au fost expuse la noul coronavirus SARS-CoV-2 sugerează că răspândirea continuă a virusului este condusă doar de un procent mic dintre cei care se infectează. Mai mult, copiii și tinerii s-au dovedit a fi potențial mult mai importanți pentru transmiterea virusului – în special în gospodării – decât au identificat studiile anterioare, potrivit unei lucrări a cercetătorilor din Statele Unite și India publicată pe 30 septembrie în revista Science, preluată de technologynetworks.com.

Cercetătorii de la Princeton Environmental Institute (PEI), Universitatea Johns Hopkins și Universitatea din California, Berkeley, au lucrat cu oficiali din domeniul sănătății publice din statele sud-estice indiene Tamil Nadu și Andhra Pradesh pentru a urmări căile de infecție și rata mortalității în rândul a 575.071 de persoane care au fost expuse la 84.965 de cazuri confirmate de COVID-19, boala cauzată de SARS-CoV-2. Este cel mai mare studiu de urmărire a contactelor efectuat în lume pentru orice boală.

Cercetătorul principal Ramanan Laxminarayan a declarat că lucrarea este primul studiu amplu care surprinde măsura extraordinară în care SARS-CoV-2 se bazează pe „supra-răspândire”, în care un procent mic din populația infectată transmite virusul către mai mulți oameni. Cercetătorii au descoperit că 71% dintre persoanele pozitive nu au infectat niciunul dintre contactele lor, în timp ce doar 8% dintre persoanele infectate au generat 60% din noile cazuri.

„Studiul nostru prezintă cea mai mare demonstrație empirică de super-răspândire de care suntem constienți în orice boală infecțioasă”, a spus Laxminarayan….
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro