Chinezii au lansat mașina care te protejează de coronavirus. Automobilul are un sistem de filtrare a aerului care blochează 95% din particule mai mici de 0,3 microni.

De
Iulian Budușan,

Sâmbătă, 29 februarie 2020, 09:40

Geely, constructor chinez, dar care a cumpărat mărci consacrate precum Volvo și Lotus, a lansat SUV-ul Icon la doar trei săptămâni după ce compania s-a angajat că va cheltui 53 de milioane de dolari pentru a proiecta mașini pentru a proteja pasagerii de viruși, cum ar fi noul coronavirus.

Geely a lansat Icon pentru piața chineză și spune că sistemul de purificare din autoturism a fost dezvoltată în timp record.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Sistemul de filtrare a aerului Icon este certificat N95, ceea ce înseamnă că blochează cel puțin 95% din particulele mai mici 0,3 microni.

Cele de coronavirus măsoară între 0,05 și 0,2 microni în diametru, ceea ce înseamnă că noua caracteristică poate să nu protejeze în totalitate ocupanții de un focar, în ciuda limitării expunerii.

Chiar și așa, Geely a spus că a primit peste 30.000 de precomenzi online pentru Icon, în doar câteva ore înainte de lansarea oficială.

Coronavirusul a infectat peste 83.000 de oameni la nivel global și a ucis peste 2.900 de oameni, majoritatea în China. COVID-19 continuă să se răspândească, mai mult de 50 de țări au raportat prime cazuri în ultimele 48 de ore.

Pentru a doua zi, numărul cazurilor noi de infectare din afara Chinei din ultimele 24 de ore l-a depășit pe cel din țara în care a izbucnit epidemia de coronavirus.

Gigantul american Amazon și-a schimbat modalitatea prin care angajează oameni, trecând de la interviuri la fața locului, la apeluri video, a declarat vineri un purtător de cuvânt pentru Business Insider.

Citeşte şi:

Corona 100m, aplicația care arată cât de aproape se află o persoană infectată cu noul coronavirus

Epidemia de coronavirus. Amazon renunță la interviurile de angajare „față în față” și alege doar varianta online, de teama COVID-19

1.000 de turiști în carantină, într-un hotel din Spania, după ce unul dintre ei a fost infectat cu noul coronavirus

Dan Puric: "Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali

GSP.RO

Dan Puric: „Am făcut o conferință ca să ajut o fată care era oarbă. Am strâns 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Și i-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reacția lui Becali


Horoscop 29 februarie 2020. Fecioarele sunt morocănoase astăzi

HOROSCOP

Horoscop 29 februarie 2020. Fecioarele sunt morocănoase astăzi

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro