Cluj: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase preia, în extensie, Spitalul privat Polaris. Consiliul Județean a semnat contractul pentru o chirie lunară de 80.000 de lei, plus TVA

Consililul Județean Cluj a anunțat că a semnat contractul privind închirierea spitalului Polaris Medical, unitate care va funcționa ca extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, în planul de combatere a epidemiei de Covid-19.

Valoarea chiriei ce va fi plătită de Consiliul Judeţean Cluj – potrivit evaluării unui expert al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) – este de 80.000 lei + TVA, lunar, echivalentul a aproximativ 2 euro/metru pătrat, se arată în comunicatul transmis de administrația județeană, conform actualdecluj.ro

Contractul s-a semnat pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire, în funcție de cum va evolua criza epidemiologică la nivel național. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, a precizat că a fost păstrată clauza de reziliere unilaterală, în cazul în care se demonstrează că serviciile Spitalului nu vor mai fi necesare.

„În 27 aprilie a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri”, transmite Consiliul Județean.

Chiria de 80.000 de lei, plus TVA,  reprezintă costurile de închiriere a spitalului şi a spaţiilor și dotărilor de care spitalul dispune, urmând ca utilizarea echipamentelor să se facă în mod gratuit, fără niciun cost suplimentar, acestea nefăcând obiectul evaluării realizate de expertul ANEVAR.

Personalul medical, organizarea și susținerea activității din cadrul Polaris vor fi asigurate și gestionate de către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se numără în eșalonul principal al unităților medicale prevăzute să trateze pacienții infectați cu Covid-19,  în Cluj Napoca.

Tot articolul pe actualdecluj.ro

Sursa Foto: Spital Polaris


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro