Compania care a pierdut 50 de miliarde de dolari, în doar trei luni, din cauza pandemiei de coronavirus

De
Iulian Budușan,

Duminică, 03 mai 2020, 11:04

Potrivit Berkshire, majoritatea celor peste 90 de afaceri ale grupului se confruntă cu efecte negative „de la relativ minore la grave” din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus care afectează întreaga economie mondială, veniturile scăzând considerabil în aprilie chiar şi în cazul unor operaţiuni considerate „esenţiale”.

Volumul bunurilor de consum şi de cărbune transportate de operatorul feroviar BNSF a scăzut, în timp ce grupul de asigurări Geico a alocat fonduri pentru primele de asigurări auto pe care nu se mai aşteaptă să le încaseze. Unele companii ale grupului au redus salariile şi au trimis angajaţii în şomaj tehnic, iar retaileri precum Sees Candies şi Nebraska Furniture Mart şi-au închis magazinele.

Buffett a permis ca rezerva de numerar a Berkshire să crească la un nivel record de 137,3 miliarde de dolari, de la 128 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2019.

Creşterea reflectă incapacitatea miliardarului de a face achiziţii majore pentru conglomeratul cu sediul central în Omaha şi reticenţa sa de a cumpăra acţiuni.

Berkshire a cumpărat în primul trimestru acţiuni în valoare netă de 1,8 miliarde de dolari şi a vândut acţiuni de 6,1 miliarde de dolari. Grupul a răscumpărat acţiuni proprii de 1,7 miliarde de dolari, mai puţin faţă de trimestrul anterior.

Deși știa că e depistat pozitiv cu COVID-19, managerul spitalului din Tg. Jiu a refuzat internarea. El a confirmat pentru Libertatea că nu-i în spital: ”Sunt acasă. De joi, parcă”

Recomandări

Deși știa că e depistat pozitiv cu COVID-19, managerul spitalului din Tg. Jiu a refuzat internarea. El a confirmat pentru Libertatea că nu-i în spital: ”Sunt acasă. De joi, parcă”

 

„De-a lungul timpului, Buffett a fost vizibil pe timp de criză, încurajând investitorii să profite de acţiunile vândute pe piaţă, dar dacă nu vede oportunităţi nici în propriile acţiuni, atunci ce să credem?”, a spus Jim Shanahan, analist la firma Edward Jones din St. Louis.

Shanahan a spus că Berkshire „este atât de bine poziţionat pe cât este posibil”, fapt care reflectă afacerile diversificate şi lichidităţile substanţiale şi accesul la capital. Analistul recomandă achiziţia de acţiuni Berkshire, scrie News.ro

Citeşte şi:

Elon Musk a reușit să șteargă 14 milioarde de dolari din valoarea de piață a Tesla cu un singur mesaj pe Twitter

Jeff Bezos este acum de două ori mai bogat decât Mark Zuckerberg

Pierderi de 510 milioane de euro în turismul românesc până acum, din cauza pandemiei de coronavirus

Dan Savenco: 'Am oprit o domnișoară, mi-a spus că vine din Militari și se duce la Obor că acolo sunt cele mai bune ridichi! Serios? Și pe ce ton a spus-o…'

GSP.RO

Dan Savenco: ‘Am oprit o domnișoară, mi-a spus că vine din Militari și se duce la Obor că acolo sunt cele mai bune ridichi! Serios? Și pe ce ton a spus-o…’


Horoscop 3 mai 2020. Leii trebuie să învețe să aprecieze perioadele senine

HOROSCOP

Horoscop 3 mai 2020. Leii trebuie să învețe să aprecieze perioadele senine

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro