Comportamentul copiilor, influențat de criza Covid-19: o generație de “progresist-tradiționaliști” atrași deopotrivă de ecrane și de masa în familie – studiu

Pandemia de Covid-19 și măsurile de distanțare socială au transformat modul cum se desfășoară o zi obișnuită din viața copiilor și, deși durata restricțiilor este relativ scurtă, această perioadă va avea un impact major asupra comportamentului actualei generații de 6-16 ani, susține un studiu realizat de compania americană de tehnologii pentru copii SuperAwesome. Studiul afirmă că situația actuală a aprofundat atât trăsături de comportament “progresiste” – apetitul pentru tehnologie, comerț și socializare online etc. – cât și cele asociate mai mult tradiției, precum activitățile în familie.

Pe baza răspunsurilor culese, analiza susține că generația actuală de copii este mult responsabilizată comparativ cu precedentele, iar obiceiurile de gândire, de acțiune, de joacă și socializare se schimbă pe alocuri temporar, dar în multe privințe permanent ca urmare a măsurilor de distanțare socială din ultima perioadă.

  • “Toate dezastrele tind să îi facă pe copii să se maturizeze mai rapid, iar datele noastre arată că acest lucru chiar se întâmplă“, afirmă SuperAwesome, care își fundamentează studiul pe un sondaj realizat online, în rândul copiilor din categoria de vârstă vizată și printre părinți de copii cu vârste de 6-16 ani. Sondajul prezentat acum, ce are o componentă puternică de informații de marketing, a fost realizat în SUA, la sfârșitul lunii aprilie, dar multe dintre concluziile sale sunt general valabile, neținând cont neapărat de trăsături specifice societății americane.

Analiza încearcă să identifice schimbările din comportamentul copiilor și adolescenților pentru diverse momente ale zilei, iar apoi să evalueze care dintre aceste schimbări sunt de durată și care vor dispărea în momentul când lucrurile – școala, întâlnirile cu prietenii și colegii etc. – vor reveni la normal.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro