Coronavirusul loveşte Spitalul Deva. Doi medici au ieşit pozitiv, Oncologia a intrat în carantină

Miercuri, 25 martie 2020, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a dispus intrarea în carantină a Secţiei de Oncologie după ce cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul COVID-19.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, dr. Daniel Roşca, „secţia a intrat în carantină şi urmează să se efectueze activitatea de dezinfecţie.”

Ea a menţionat că „atât pacienţii (13 la număr – unul se află în fază terminală), cât şi personalul medical din secţie, sunt asimptomatici. În prezent sunt efectuate testările COVID-19.”

„Cadrele medicale depistate pozitiv nu şi-au desfăşurat activitatea la SJU Deva pe parcursul acestei săptămâni”, a mai informat dr. Daniela Roşca.

Situaţia este gravă, a precizat managerul Daniela Roşca, pentru adevarul.ro. „Doi medici s-au simţit rău peste weekend şi au rămas acasă. Unul dintre ei a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Hunedoara, unde a fost consultat. I s-a dat tratament cu Tamiflu. A făcut febră şi a  rămas acasă şi nu a venit săptămâna aceasta la spital. Nici al doilea medic nu a venit. Se face ancheta epidemiologică, să vedem cu cine au intrat în contact, tot personalul, familiile – vor intra în autoizolare”, a declarat Danniela Roşca, pentru adevarul.ro.

Personalul de pe secţie este asimptomatic, va rămâne acolo şi va trata pacienţii care rămân internaţi. În acelaşi timp de va face dezinsecţia, treptat, pe spaţii. Cadrele medicale vor fi echipate corespunzător şi termometrizeate şi urmează să le fie recoltate probe. Pacienţii rămân internaţi pe secţie. Încă unui angajat al spitalului, care a intrat în contact cu medicii, i-au fost recoltate probe, dar testul a ieşit negativ. Pe secţie au rămas două asistente şi două îngrijitoare, un medic şi un brancardier. „Ei vor asigura permanenţa acolo. Au locuri unde să se odihnească, se se întindă. Ei vor rămâne pe poziţii, pentru a supraveghea pacienţii”, a declarat Daniela Roşca.

„Stăm foarte prost cu echipamentele, de nu mai ştim la cine să mai dăm. Luăm de la UPU şi lăsăm UPU descoperit, cu toate cazurile care vin şi dăm pe alte secţii? Am ajuns să prioritizăm echipamentele deocamdată”, a mai precizat managerul SJU Deva, pentru adevarul.ro.


Mai puteţi citi şi:

Inconştienţa tinerei cu coronavirus care s-a plimbat prin spitale a îmbolnăvit cel puţin şase oameni

Prima veste bună în cazul pacienţilor cu coronavirus din Hunedoara. Ce au arătat ultimele teste

Angajaţii clinicii RMN din Hunedoara şi un asistent din spital, în izolare. 47 de „victime” ale tinerei cu coronavirus

Mesajul fetei care a învins cancerul: „Am stat şi 4 luni în izolare, voi nu puteţi sta 14 zile în carantină?”

Al treilea caz de infecţie cu coronavirus în Hunedoara: o tânără de 26 de ani. A fost amendată cu 10.000 de lei

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro