Cum a ajuns o directoare din Primăria Focşani, suspendată pentru corupţie, şefă plătită regeşte la o societate falimentară

Cristina Costin, fosta şefă a Serviciului de Investiţii din Primăria Focşani, trimisă recent în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, are parte de un tratament privilegiat din partea administraţiei locale. În august 2019, Costin a fost suspendată din funcţie, după trimiterea în instanţă a dosarului în care este învinuită că ar fi prejudiciat bugetul oraşului cu aproape 400.000 de lei.

În calitate de inculpată, fosta şefă de la Investiţii a fost numită pe 18 octombrie administrator special al societăţii de termoficare ENET Focşani, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Focşani. Societatea a intrat în insolvenţă la începutul lunii octombrie din cauza datoriilor de peste 140 de milioane de lei acumulate în timp. Legea insolvenţei spune că în astfel de situaţii, consiliul local numeşte un administrator special care ţine astfel locul consiliului de administraţie al societăţii.

 

 

Salariu brut de 2.700 de euro

Cristina Costin a fost…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro