Cum a ajuns un şofer român să fie anchetat pentru gesturi obscene. „L-a văzut dezbrăcat şi a anunţat poliţia“

Povestea începe în vara acestui an. 
Şoferul de tir român, în vârstă de 58 de ani, se afla în Italia, în regiunea Merche. S-a gândit să facă o baie în mare şi a lăsat tir-ul într-o parcare din provincia Pesaro e Urbino. 
Când s-a întors, şi-a schimbat hainele ude, a urcat la volanul TIR-ului şi şi-a continuat drumul. Nici prin gând nu-i trecea ce avea să urmeze. O femeie îl văzuse dezbrăcat lângă vehicul şi anunţase imediat poliţia. 
Potrivit publicaţiei Corriere Adriatico, italianca a recunoscut că nu-l cunoaşte pe bărbat, nu a avut niciun contact cu el şi chiar a precizat că acesta nu o observase. 
Chiar dacă românul a explicat de ce nu avea pantaloni în momentul în care a fost văzut de italiancă, poliţiştii i-au întocmit dosar penal, iar cazul a fost preluat de un procuror. 
Au urmat alte audieri, iar în cele din urmă procurorul de caz a trimis dosarul în instanţă sub acuzaţia de comitere a unor acte obscene în public. 
„Clientul meu a fost văzut dezbrăcat, cu pantalonii daţi jos, dar tocmai se întorsese de la mare şi se schimba de hainele ude. În prezent, actul obscen în public nu mai constituie o infracţiune penală, cu excepţia când acesta este făcut în prezenţa minorilor. Dar femeia era singură şi nu erau alţi martori. Nu era nici măcar în apropierea unui loc frecventat de minori, cum ar fi o şcoală. De aceea, am cerut să fie achitat”, a declarat avocatul românului, Olindo Dionisi, citat de ziarul italian.
Magistraţii Tribunalul din Pesaro au admis cererea avocatului şi au decis că românul este nevinovat.
Vă recomandăm să citiţi şi:

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro