Cum îl șantajează PSD pe Tăriceanu cu amenințarea că, dacă nu îl susține pe Meleșcanu la șefia Senatului, îi desființează grupul parlamentar. De ce este important grupul în mecanismul puterii

PSD a recurs, luni seară, la un mic act de șantaj politic la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, amenințându-l că, dacă nu-l va susține pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului îi va desființa grupul parlamentar, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Dacă Meleșcanu pleacă din ALDE, grupul parlamentar din Senat scade sub numărul limită iar Tăriceanu riscă să piardă poziții politice importante și o pârghie de putere semnificativă.

În consecință,  liderul ALDE s-a repliat, anunțând că va forma un grup parlamentar mixt, care ar urma să includă senatorii Pro România și neafiliații pentru a evita dizolvarea grupului. Potrivit surselor G4Media, riscul nu a trecut pentru Tăriceanu, deoarece noul grup mixt mai trebuie votat în plenul Senatului, acolo unde PSD a pierdut la limită majoritatea dar încă își mai poate impune, teoretic, deciziile prin negocieri.

Cum l-a scos Dăncilă pe Meleșcanu din joben

PSD a mutat surprinzător luni, anunțând că-l va susține…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro