Cum poate bloca Bruxelles-ul propunerea României pentru comisar european. Imunitatea parlamentară i-a scăpat îm trecut pe Plumb şi Nica de acuzaţiile DNA

România a trimis la Bruxelles două nume de posibili comisari europeni, Dan Nica şi Rovana Plumb, amândoi eurodeputaţi ai PSD, însă din start aceştia se confruntă cu pete în CV. Dan Nica a scăpat de acuzaţiile DNA de luare de mită şi trafic de influenţă după ce faptele s-au prescris, în urma tergiversării ridicării imunităţii sale de Parlamentul European, for care a decis, până la urmă, că ridicarea imunităţii ţinea de preşedintele României. La rândul său, Rovana Plumb a scăpat de începerea cercetării pentru complicitate la abuz în serviciu în cazul Belina, după ce Camera Deputaţilor s-a împotrivit ridicării imunităţii. Însă, în cazul acesteia DNA ar putea veni cu o nouă cerere, dacă sunt probe noi, iar acum decizia încuviinţării începerii urmăririi penale ar sta în pixul lui Iohannis. 

Potrivit unor surse politice, România ar vrea să primească portofoliul Mediu, Energie sau Transporturi pentru unul din cei doi….
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro