Deputatul AUR Titi Stoica l-a făcut pe Ovidiu Ganţ ”nazist” și a spus că Forumul Democrat German este continuatorul unui grup nazist. Cine e deputatul poreclit ”Titi Patru Mâini”

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica şi-a explicat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, afirmaţia făcută în comisia de Regulament, când l-a numit pe deputatul minorităţilor naţionale, Ovidiu Ganţ, nazist. El a spus că a catalogat drept „naziste” metodele folosite în Comisia de Regulament şi că s-a referit la contextul istoric, şi că ”Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist”, potrivit News.ro. Toți politicienii și ziariștii care au făcut declarații similare au fost amendați de CNCD și au pierdut procesele.

”Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt”, a spus Stoica, precizând că a fost o declaraţie politică.

”Am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri”, a mai spus deputatul AUR.

Ciprian Titi Stoica a mai adăugat că ”acesta a fost contextul istoric şi nu este stabilit de el ci de către istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist”.

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganţ, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit ”nazist” în şedinţa de comisiei de Regulament şi a anunţat că va sesiza Parchetul în acest caz.

Copreşedintele AUR, George Simion, a explicat Titi Stoica afirmă ”manifestări naziste” şi ”sunteţi nazişti”, în sensul de ”fascişti, o formă de totalitarism, similară cu comunismul”, potrivit .

Cine e Titi Stoica. Deputatul AUR a devenit celebru în septembrie 2021, când l-a evacuat cu forța, alături de colegul său Antonio Andrușceac, pe deputatul liberal Florin Roman, care a încercat să conducă ședința Parlamentului.

Titi Stoica e poreclit Titi ”Patru Mâini” pentru votul dublu la bugetul de stat.

Titi Stoica (39 de ani) este absolvent de liceu și a lucrat ca șef de stație de metrou, bodyguard, ofițer de securitate și ajutor de bucătar în Londra, unde a și trăit în ultimii zece ani. El a ajuns pe primul loc al listelor de candidați AUR Timiș datorită prietenei cu George Simion, copreședintele AUR.

Stoica este fanul echipei de fotbal Poli Timișoara și a declarat într-un interviu pentru Fanatik că l-a cunoscut pe George Simion prin intermediul peluzei, ambii fiind membri ai fenomenului ultras din galeriile echipelor de fotbal. Vezi aici CV-ul complet al lui Titi Stoica

În martie 2021, deputatul Titi Stoica a fost unul dintre parlamentarii care au votat la două mâini în Parlament la votul pentru bugetul de stat. Stoica a declarat atunci pentru Adevărul că „nu este absolut deloc în regulă” ce a făcut. Din acel moment, în Parlament a început să i se spună Titi ”Patru Mâini”.

Procese pierdute de cei care au catalogat FDGR drept continuator al unei organizații naziste

Mai mulți politicieni și ziariști care au declarat că Forumul Democrat German din România (FDGR) este continuator al unei organizații naziste au pierdut în instanță procesele intentate de instituție și au fost și amendați de CNCD.

În 2021, Curtea de Apel Craiova a pronunțat hotărârea definitivă în dosarul în care Forumul Democrat al Germanilor din România (FDRG) i-a cerut daune morale lui Darius Vâlcov pentru o postare de pe facebook în care acesta asocia însemnele FDRG cu cele naziste. Fostul consilier de stat este obligat la plata a 20.000 de lei către FDRG, potrivit Impact în Olt. Vâlcov a fost acționat în instanță de Forumul Democrat al Germanilor din România după ce în 2018, pe vremea când era consilier de stat, a publicat pe pagina sa de socializare un clip video în care FDGR era prezentat drept o organizaţie nazistă. În 2019, Judecătoria Slatina a admis în parte cererea FDRG și a decis obligarea fostului consilier de stat la plata a 20.000 de lei, daune morale.

Tot în 2021, jurnaliștii Ovidiu Zară și Bogdan Ficeac au pierdut în primă instanță procesul în care au contestat amenda primită în 2019 din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce în cadrul emisiunii „România la raport”, realizată de Andreea Crețulescu și difuzată de postul România TV, au afirmat că Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) este continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România şi că Forumului i-au fost retrocedate în centrul Sibiului zeci de clădiri în valoare de sute de milioane de Euro, potrivit JustNews.

Foto: Titi Stoica îmbrâncindu-l pe Florin Roman (Inquam Photos/ Autor: George Călin)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro