Desfăşurare impresionantă de forţe pe şantierul unei autostrăzi din România. Angajaţii constructorului român muncesc ca în China VIDEO

Asocierea de firme româneşti Spedition UMB – Tehnostrade a început în forţă construcţia tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de km de la Nădăşelu la Zimbor, parte din cei 42 de km pe care îi are contractaţi de la Nădăşelu la Poarta Sălajului.
Un utilizator al forumului peundemerg.ro.a postat un video realizat cu o dronă, iar imaginile sunt impresionante.  Zeci de utilaje au intrat pe şantier şi au început decopertarea şi excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca, într-un ritm alert, mai puţin obişnuit pe şanterele autostrăzilor din România.
[embedded content]
Lucrările au început abia de câteva zile, iar în urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, secretarul de stat pe rutier din Ministerul Transporturilor, Horaţiu Cosma, anunţa de la faţa locului că antreprenorul e pregătit să demareze lucrările.
„Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, anunţa Horaţiu Cosma.
Potrivit sursei citate, contractul pentru cei 30 de km din autostrada Transilvania de la Nădăşelu la Zimbor a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce cu scurt timp înainte tot cu UMB a fost contractat şi lotul de 12,2km de la Zimbor la Poarta Sălajului. În total, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.

 

Vă mai recomandăm şi:

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda promite finalizarea lucrărilor în 2021

 

 

Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro