Detalii incredibile despre incendiul de la spitalul de copii din Iași: șeful Consiliului Județean susține că nu e cunoscut planul instalației electrice de la clădirea construită în 1970

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a declarat miercuri despre incendiul de la Spitalul de Copii Sfânta Maria că planul instalației electrice din clădirea construită în 1970 nu e cunoscut.

”La Spitalul de copii Sfânta Maria nu s-au mai făcut investiții de 30-40 de ani, sunt nereguli. Nu știm pe unde este instalația electrică. Instalația e veche din 1970, de când a fost inaugurat spitalul. E nevoie urgentă de investiții”, a spus Alexe într-o declarație de presă la Iași.

El a spus că Inspectoratul pentru Situații de Urgență va da detalii despre cauza accidentului după finalizarea investigației.

Managerul spitalului a declarat la rândul său că intervenția cadrelor medicale la incendiu a fost extrem de rapidă pentru că unitatea a adoptat proceduri de lucru imediat după incendiul din 2020 de la spitalul din Piatra Neamț.

Reamintim că un incendiu a izbucnit marţi seară la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi. Imediat după izbucnirea flăcărilor, cadrele medicale au evacuat 30 de persoane, printre care 12 copii şi 7 aparţinători. Incendiul a fost stins rapid și nu a fost înregistrată nici o victimă. (Foto: Ziarul de Iași)


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro