Dodon: În cazul alegerilor anticipate, cel mai mult vor avea de pierdut partidele de dreapta

Conform estimărilor lui Igor Dodon, dacă alegerile parlamentare anticipate vor avea loc, cel mai probabil acestea se vor desfăşura în luna octombrie a acestui an.

Preşedintele ţării e de părere că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să se desfăşoare în aceeaşi zi cu cele locale, pentru a mai reduce din cheltuieli. Pe de altă parte, şeful statului susţine că data alegerilor locale o stabileşte Parlamentul, nu înainte ca să există o conducere a Parlamentului, iar la moment Legislativul este nefuncţional.
În acest sens, Dodon spune că se va adresa la Curtea Constituţională pentru o interpetare a legii, ca Înalta Curte să ofere o alternativă pentru situaţia în care Parlamentul nu este în stare să numească data alegerilor locale.
În opinia lui Igor Dodon, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, cel mai mult vor avea de pierdut partidele de dreapta „pentru că poziţia lor nu este clară pentru nimeni, nici pentru alegătorii lor”. 
„Dacă tu nu vrei să discuţi cu nimeni, atunci pentru ce oamenii să te voteze?”, a declarat Igor Dodon la emsiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro