Dosarul fostului polițist „sursă de coronavirus” a fost clasat de procurori

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au clasat dosarul în care era cercetat fostul ofițer MAI pe motiv că nu au putut stabili cert, cu argumente științifice, că el este sursa infectării cadrelor medicale care a dus la blocarea activității medicale în Spitalul „Dimitrie Gerota”.

Anchetatorii susțin că sursa „inițială” de Covid-19 din spital rămâne nesigură în lipsa altor testări, realizate la pacienții internați în acel moment, vizitatori ori personal medical. Cercetările au stabilit că persoana infectată a revenit dintr-o vizită în Israel și Palestina într-un moment în care nu era obligatorie intrarea în carantină sau izolare și că niciunul dintre ceilalți 80 turiști din grup nu a fost confirmat cu Covid-19.

Acuzat că a ascuns vizita în străinătate atunci când a completat chestionarul privind evaluarea riscului de îmbolnăvire, fostul ofițer de poliție a fost absolvit de vină, procurorii precizând, cităm: „Infracţiunea de „fals în declaraţii” presupune ca acţiunea făptuitorului de a declara necorespunzător adevărului să aibă ca scop producerea unei consecinţe juridice, iar potrivit legii sau împrejurărilor declaraţia în sine să servească la producerea acelei consecinţe urmărite. Cercetările efectuate nu au identificat consecinţe juridice produse prin răspunsul neconform oferit de făptuitor.”

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro