Drama unei asistente infectată cu COVID de o lună, care nu își poate lua concediu medical, chiar dacă testul e pozitiv: ”Slăbisem 6 kilograme, mâncarea din spital fiind groaznică”

O durere puternică de cap, frisoane și transpirații abundente. Așa descrie asistenta debutul bolii. 

Parcă era un izvor, nu ştiu de unde ieşea atâta apă din mine. Seara este răcoare afară, la noi, în curte, dar de pe mine curgeau apele. Sunt şi cu obezitate de gradul II, dar nu făcusem deloc efort. Durerea de cap era cumplită. Nu era o simplă migrenă, ci o durere insuportabilă”, povesteşte tânăra.

Așa a trecut weeekend-ul. Luni abia a reușit să ajungă până la cabinet, unde le-a spus colegilor că nu se simte bine. Aceștia însă au fost de părere că, ”dacă era Covid, nu mai era în picioare”. Așa că a fost nevoită să rămână la program. 

Însă marți starea tinerei s-a agravat. Simțea o înțepătură puternică în piept, motiv pentru care a cerut ajutorul medicului de familie. 

Atât voiam: un stetoscop pe plămân, ca să-mi spună dacă aude ceva. Mă gândeam că mai transpir în echipamentul de la muncă, apoi intru într-o altă încăpere cu aer condiţionat şi poate am răcit la plămâni”, spune asistenta. 

Pe 4 august, la ora 14:55, femeia merge la un centru medical unde i se recoltează probe pentru testul PCR. Rezultatul vine a doua zi, pozitiv. Are COVID. Își anunță colegii, familia, sună la DSP, dar și la Salvare. 

Salvare: Cum vă simţiţi?

Asistentă: Nu mai am migrenă, nici febră.

Salvare: Păi şi atunci de ce vreţi la spital?

Asistentă: Am o durere în piept. Vreau investigaţii.

Salvare: Bine, aşteptaţi.

Și a așteptat, însă salvarea nu a venit nici în ziua următoare. 

Abia la o săptămână…
Citeste continuarea articolului pe antena3.ro