După luni de proteste la Hong Kong, legea care a scos în stradă peste un milion de oameni a fost retrasă

De
Andreea Radu,

Miercuri, 04 septembrie 2019, 18:03

Decizia de a ceda la una dintre cele cinci cerințe principale ale protestatarilor marchează un punct de cotitură dramatic pentru Carrie Lam, care din luna iunie până astăzi a refuzat să retragă proiectul de lege, potrivit CNN.

„Trebuie să găsim modalități de a aborda nemulțumirea din societate și de a căuta soluții”, a declarat Lam, miercuri, într-o conferinţă televizată.

Liderul politic a mai spus că după mai mult de luni de proteste, este evident pentru mulți că această nemulțumire se extinde cu mult dincolo de proiectul de lege.

Un alt membru al Parlamentului din Hong Kong din tabăra pro-Beijing a declarat că „retragerea acestei legi a venit prea târziu pentru că această mișcare a devenit mai mare decât ea”, scrie <a href="https://www.digi24.ro/stiri/externe/prima-infrangere-a-chinei-in-hong-kong-controversata-lege-care-a-scos-in-strada-peste-un-milion-de-oameni-a-fost-retrasa-1182800?fbclid=IwAR3pWYHW6sQHakpkbx1MUFQMhu2gjudRi8ZtJCMzav6Nkwh1ebtG6ekC3vo" target="_blank" rel="noreferrer noopener"…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro