După patru atentate ale extremei drepte în ultimul an, guvernul lui Trump recunoaşte naţionalismul alb drept o ameninţare teroristă majoră

Departamentul american al Securităţii Interne (DHS) acordă o atenţie majoră luptei împotriva ameninţării naţionalismului alb în Statele Unite – o premieră după atentatele teroriste ale extremei drepte din ultimul an, la El Paso, Gilroy, Poway şi Pittsburgh – în cadrul noii sale strategii în lupta împotriva terorismului, dezvăluită de către secretarul interimar Kevin McAleenan, relatează Vice News, citată de News.ro.

În total 22 de persoane – 14 americani şi opt mexicani – au fost ucise în august într-un atentat la El Paso, îndoliind America.

DHS, înfiinţat în 2002, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, şi-a concentrat strategia asupra ameninţărilor reprezentate de grupări străine ca organizaţia Statul Islamic (SI) sau Al-Qaida.

Anunţul lui Kevin McAleenan marcehază astfel o cotitură.

Secretarul interimar a precizat că după atentatul de la Sinagoga din Poway, în California, a organizat un subcomitet însărcinat cu atacuri similare, iar de atunci DHA a început să elaboreze ”un…
Citeste continuarea articolului pe g4media.ro