Este cerută modificarea rapidă a Ordonanței de Urgență pe alegerile locale

AEP anunţă că a elaborat şi lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale, scrie Agerpres.

Concret, cei de la AEP cer ca numele candidatului propus de fiecare partid pentru șefia unui consiliu județean să fie trecut în subsolul paginii.

Conform unui comunicat, proiectul de hotărâre urmăreşte menţionarea expresă a preşedintelui consiliului judeţean în cadrul a două note de subsol din anexa la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale, fără a modifica modelul propriu-zis al listei susţinătorilor.

„Introducerea acestei menţiuni exprese se impune în contextul în care, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 40/2019, Guvernul a instituit procedura alegerii directe a preşedinţilor consiliilor judeţene, prevăzând în mod corelativ faptul că pentru fiecare candidat la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, partidele politice, alianţele politice,…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro