Eurodeputatul Cristian Busoi, responsabil în relația cu EMA: Agenția Europeană pentru Medicamente va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna

„Este informația pe care am primit-o de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA”.

Eurodeputatul spune că, potrivit informațiilor transmise de către EMA, compania Moderna a prezentat date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare a vaccinului, fiind posibilă o avansare a datei adoptării unei decizii. Anunțul a fost făcut la doar câteva zile după ce EMA a spus că își va muta ședința comitetului pentru 21 decembrie pentru a încheia evaluarea autorizației condiționate de introducere pe piață pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer / BioNTech.

Cristian Bușoi, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA: „Moderna a prezentat ieri Agenției ultimul pachet de date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare ”

„Anunțul vine la scurt timp după ce EMA a anunțat întâlnirea finală de evaluare a vaccinului produs de BioNTech/Pfizer pentru luni, 21 decembrie 2020, tot cu o săptămână mai devreme decât era planificat inițial.

Moderna a prezentat ieri Agenției ultimul pachet de date restante necesare pentru evaluarea cererii de autorizare a vaccinului, care conține informații specifice fabricării vaccinului pentru piața UE”.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a transmis că a avansat data adoptării unei decizii privind autorizarea vaccinului anti-Covid produs de compania Moderna la 6 ianuarie.

„Ținând seama de progresele realizate, Agenția a programat o reuniune extraordinară a Comitetului său pentru medicamente de uz uman (CHMP) pentru a încheia evaluarea cererii de autorizare condiționată de introducere pe piață a vaccinului Moderna pentru 6 ianuarie, cu o săptămână mai devreme decât data anunțată inițial”..

Eurodeputatul român a citat răspunsul pe care l-a primit la Cabinetul său de la Bruxelles din partea președintei EMA, Emer Cooke.

«Numărul infecțiilor este în creștere în întreaga Europă și suntem conștienți de responsabilitatea uriașă pe care o avem pentru a introduce un vaccin pe piață cât mai repede posibil, păstrând în același timp soliditatea analizelor noastre științifice», mi-a transmis președintele Agenției Europene a Medicamentului, Emer Cooke, directorul executiv al EMA într-un document pe care l-am primit la Cabinetul de la Bruxelles.

„După ce CHMP va da undă verde acestui vaccin, Comisia Europeană va decide rapid acordarea unei autorizații de comercializare a acestuia, valabilă în toate statele membre UE și SEE”.

Agenția Europeană a medicamentului va accelera evaluarea vaccinului anti-COVID19 produs de Moderna cu aproape o…

Posted by Cristian Bușoi on Friday, December 18, 2020

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a confirmat că țările europene vor începe să vaccineze oamenii împotriva coronavirusului pe 27 decembrie.

„Este momentul Europei. Pe 27, 28 și 29 decembrie vaccinarea va începe în toată UE. Ne protejăm cetățenii împreună. Suntem #StrongerTogether”, a scris ea pe Twitter.

Anunțul lui von der Leyen a venit la scurt timp după ce ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a declarat că țara își va începe campania de vaccinare pe 27 decembrie.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info