Exclusiv „România liberă”. Dialog cu Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara

Spre sfârșitul Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, aflat la a noua ediție, managerul TNTm a discutat cu reporterul „României libere” despre mai multe subiecte importante: provocările cu care se confruntă un teatru și cum pot fi ele depășite, despre FEST– FDR și următoarele proiecte ale Teatrului Național din Timișoara, punctând asupra rolului educativ pe care trebuie să-l joace cultura în societate.

România Liberă: Prima întrebare pe care aș dori să vi-o adresez, date fiind problemele cu subfinanţarea în cultură, am observat că aţi reuşit să aveţi public şi, în final, să aveţi succes. Care ar fi reţeta succesului, având în vedere problemele cu care vă confruntaţi?

Ada Hausvater: Teatrul Național din Timișoara s-a impus în fața publicului cu un repertoriu consistent, un repertoriu important, construit cu actori, regizori, oameni de scenă şi cu un personal tehnic profesionist şi serios. Este multă muncă aici: identificarea Teatrului Național ca spațiu…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro