Florin Cîțu, despre problema șobolanilor din București: Responsabilitatea este la autoritățile locale

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, după ședința de Guvern, că responsabilitatea deratizării în București aparține autorităților locale iar dacă este nevoie de suplimentarea bugetului, atunci Executivul poate interveni.

“Este o urgență, dar este una a aleșilor locali, a celor care au ales să administreze Bucureștiul și trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcina cu care oamenii i-au votat. Este, din punctul meu de vedere, dacă este vorba de buget, dar până acum n-a discutat nimeni cu noi că ar avea nevoie de buget, asta este ce putem face. Nu a venit nimeni la noi cu propunere de act normativ care să simplifice lucrurile, de aceea responsabilitatea este la autoritățile locale.

Dacă autoritățile locale doresc sprijinul nostru și putem să-l dăm și avem cadrul legal, bineînțeles că ne vom implica”, a spus Florin Cîțu, întrebat dacă consideră o urgență problema șobolanilor din București și dacă poate interveni Guvernul cu un act normativ.

Din ce în ce mai mulţi şobolani au început să se plimbe nestingheriţi pe străzi. Au apărut chiar imagini cu aceste rozătoare în vitrinele magazinelor. În plus, au ros cablurile unor semafoare într-o intersecție din București, fapt confirmat de Compania Municipală pentru Managementul Traficului.

Motivul invaziei şobolanilor este legat și de faptul că deratizarea a început anul acesta cu întârziere în Capitală. În prima jumătate a anului nicio pastilă împotriva șobolanilor nu a mai fost pusă în Bucureşti.

Editor : Alexandru Costea


Citeste continuarea articolului pe digi24.ro