Florin Cîțu, vizită discretă la ”Matei Balș”. Cu cine a discutat Premierul

SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE 2021, 15:27

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

În cadrul vizitei făcute la institut, Cîțu a discutat și cu medicul care era de gardă în momentul producerii incendiului, potrivit sursei citate. 

La spital sunt prezenți și experții care continuă ancheta. Sunt verificate saloanele mistuite de flăcări și toate instalațiile de gaze. 

La verificări sunt prezenți și experții de la INSEMEX Petroșani, care au participat și la anchetele de la Colectiv și Piatra Neamț.

Anchetatorii iau în calcul si varianta audierii pacienților. 

Primele date ale anchetei arată că în pavilionul 5 de la ”Matei Balș” ar fi avut loc două explozii. Imaginile de pe camerele de supraveghere vor stabili dacă flăcările au pornit de la o aerotermă.

Reamintim că tragedia s-a soldat cu moartea a cinci oameni. Trei victime au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, mult timp după intervenția echipelor de urgență.

Sâmbătă, a fost confirmat decesul unuia dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului, fiind vorba despre un bărbat de 70 de ani, care era intubat. Decesul acestuia nu a fost cauzat de incendiu.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net