Fost director AJOFM Tulcea, condamnat la 3 ani de închisoare pentru fapte de corupţie

Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea fostului director în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, pentru infracţiuni de corupţie, la 3 ani de închisoare cu executare.

Fostul director trebuie să achite suma de 3.231.451 lei către Ministerul Fondurilor Europene – Organism Intermediar POSDRU, care s-a constituit parte civilă, precum şi dobânzi legale, cu titlul de despăgubiri civile, precum şi menţinerea măsurii sechestrului asigurator instituit.

Hotărârea este definitivă.

Fostul director a fost trimis în judecată de DNA Constanţa pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

De fapt, în 14 februarie 2011, directorul AJOFM Tulcea, o femeie, a încheiat un parteneriat între instituţia pe care o conducea şi o asociaţie în care, printre asociaţi şi membri, figurau şi rude ale ei.

După patru zile, în 18 februarie 2011, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între ea şi membrii asociaţiei respective, „inculpata, în calitate de director executiv al aceleiaşi instituţii publice şi de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanţare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu”, arată Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat transmis luni.

În baza cererii de finanţare, AJOFM Tulcea şi partenerii săi au obţinut o finanţare nerambursabilă, pentru implementarea proiectului „Formarea continuă – premiza calităţii în Serviciul Public de Ocupare”.

„Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanţări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata avea obligaţia informării AJOFM despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut”, arată DGA.

Ca urmarea a faptelor sale, în perioada 19 iulie 2011 – 2 iunie 2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat, respectiv AJOFM Tulcea, adică prin directoarea în cauză, au obţinut suma totală de 8.112.016,60 lei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Organismul Intermediar – POSDRU s-au constituit parte civilă în cauză.

În această cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile, mobile şi conturilor deţinute de persoana condamnată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste continuarea articolului pe mediafax.ro