Fostul adjunct al Direcției de Informații a Armatei, gen. Iulian Gherghe, condamnat cu suspendare pentru delapidare

General-maior(r.) Iulian Cristian Gherghe – fost adjunct al Direcției Generale de Informații a Armatei (DGIA) a fost condamnat, joi, la 1 an și 5 luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, după ce și-a însușit aproape 180.000 de dolari din fondurile serviciului secrat al Armatei.  Decizia poate fi atacată cu apel. 

Iată decizia Curții Militare de Apel București:

„Inculpatul general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian va executa o singură pedeapsă cu închisoarea 1(un) an și 5(cinci) luni. În temeiul art. 78 alin. 1) din C.pen., deduce din durata pedepsei rezultante cu închisoarea de 1(un) an și 5(cinci) luni aplicată inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian prin sentința penală de față, durata măsurilor preventive a reţinerii şi a arestării preventive care au fost dispuse faţă acest inculpat în prezenta cauză, respectiv de la data de 27.03.2021 până la data de 17.07.2021 inclusiv. În temeiul art.91 și a art. 92 din C.pen., dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante cu închisoarea de 1(un) an și 5(cinci) luni aplicată inculpatului general maior (r) Gherghe Iulian-Cristian prin sentința penală de fașă, pentru un termen de supraveghere de 2 (doi) ani și 6 (luni) luni. (…) Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, astăzi 15 septembrie 2021”, se arată în minuta deciziei instanței militare.

Gen. Iulian Gherghe și-a însușit 180.000 de dolari

Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel l-a trimis în judecată, joi, în stare de arest preventiv, pe generalul (r) Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al DGIA, pe care îl acuză de săvârşirea mai multor infracțiuni: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Procurorii militari susțin că, în calitate de locțiitor al șefului DGIA, generalul Gherghe și-a însușit, fără drept, 179.470 de dolari din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase, precizează Parchetul Militar CAB.

Citeste continuarea articolului pe gandul.info