FOTO VIDEO Simbolul unei generaţii s-a stins din viaţă înainte de a împlini 102 ani. Ultima dorinţă: „Români, iubiţi-vă ţara”

Ar fi împlinit pe 25 ianuarie 102 ani şi era încrezător că în jurul său se vor aduna din nou, cu acest prilej, nu doar familia, ci toţi cei care îl preţuiau pentru tot ce a făcut pentru ţară şi neamul românesc. 

Îşi dorea doar să mai apuce să trăiască la fel ca pe vremea Regalităţii. Cuminte şi modest a aşteptat mulţi ani recunoaşterea contribuţiei sale în cel de – Al Doilea Război Mondial, care a venit mult prea târziu şi sub o formă neaşteptată. 
A ieşit din conul de umbră în care se afla, la fel ca toţi cei din generaţia şi din categoria sa, la un eveniment festiv când, deşi flancat de prefectul judeţului Vâlcea de atunci şi comandantul şcolii militare din Râmnicu Vâlcea, mare parte dintre invitaţii care  au stat la coadă pentru a saluta oficialităţile l-a tratat ca pe un obiect de decor
Col (r) Emil Veţeleanu la parada de Ziua României, 1 decembrie 2020, ignorat de către invitaţii la eveniment:

Episodul trist care l-a transformat într-un simbol

Dincolo de gesturile din interes, colonelul în retragere chiar s-a bucurat din suflet de atenţia acordată, de care nu avusese parte timp de un secol, deşi era nelipsit de la fiecare eveniment de comemorare a ostaşilor căzuţi la datorie în timpul celor două războaie mondiale, atât la Vâlcea cât şi la Bucureşti: „Se bucură ca un copil când i se acordă atenţie şi e extrem de mâhnit, chiar dacă…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro